sâmbătă, 5 iunie 2010

Quote of the day

Astazi e o tema mai razboinica. P.S. Ador Japonia :)

Primul citat face parte din volumul al doilea din seria (de doua volume) Taiko de Eiji Yoshikawa, acelasi care a scris superba serie de 4 volume,Musashi
.

Taiko este, in principiu, o fresca a Japoniei feudale, pe fundalul careia este conturat destinul unui mare conducator al acesteia, Toyotomi Hideyoshi. Nu o recomand insa celor carora le place actiunea, intrucat insumeaza practic schimbarile prin care trece Japonia spre mijlocul secolului al XVI-lea. Si acum citatul:

"Se zice adesea ca victoria si infrangerea fac substanta vietii de razboinic. Daca va ganditi la dezastrul de azi in comparatie cu destinul omenesc, stiti ca a fi mandru de victorie e primul pas pe calea distrugerii, iar a fi complet invins e primul pas spre ziua victoriei. Ciclul etern al suisurilor si al coborasurilor din viata unui om nu tine cont doar de bucuriile si tristetile temporare."

Iar acum, Musashi. Este seria mea de suflet, cred ca o pot reciti la infinit fara a ma plictisi. Pentru cei care nu stiu, Miyamoto Musashi este un renumit "spadasin" japonez, care si-a format stilul propriu de lupta, in acele vremuri(ca si in ziua de azi, daca nu ma insel), fiecare "casa" de samurai avea un stil aparte de a manui sabia. De asemenea, acesta a scris o valoroasa carte despre tactici de lupta, precum si despre o proprie filosofie a vietii de samurai.

Doua citate mititele, cred ca mai mult voiam sa prezint cartea :)

"O viata e un interval in curgerea vesnica a timpului."

"Moartea e cea mai grea cale de a invata despre viata."

O seara buna si spor la citit!

4 comentarii:

Anca Buzea spunea...

Daca iti plac "all things Japanese" si citesti cu drag carti pe aceasta tema, iti recomand "Dansatoarea de Kabuki" de Sawako Ariyoshi, de la Humanitas. Este povestea adevarata a dansatoarei Okuni din Izumo, creatoarea teatrului kabuki! ;) Mi-a placut enorm aceasta carte!

Aly spunea...

Stiu si cartea aceasta, am o lista cu cele pe care vreau sa le citesc...:( sa termin cu bacul si apoi o sa am timp de citit, i gotta catch up :P

Andreea spunea...

Suna tare bine recomandarea ta! Btw bafta la bac! Nu stiam ca esti asa micuta :P

Aly spunea...

Ms mult! Dap, am 19 ani :)

Trimiteți un comentariu