duminică, 9 mai 2010

Dermatocosmeticele

Fiind posesoarea unui ten cu probleme, am inceput sa ma redirectionez catre dermatocosmetice. Stiu ca si produsele naturiste sunt demne de luat in calcul, dar singurele care ma atrag sunt sapunurile naturale. Cea mai mare incredere imi inspira dermatocosmeticele, dintre care am incercat urmatoarele:

1. Gelul de curatare Iwostin Purritin



Primul meu gel de curatare din randul dermatocosmeticelor care m-a tinut pe putin 3 luni, deci este convenabil/justificat pretul: 30-35 ron. L-am ales nu pentru a-mi rezolva problemele cu cosurile, caci cu siguranta nu ma astept la asa ceva doar de la un gel de curatare. L-am ales pt ceea ce promite: sa curete. La inceput, nu imi usca fata, insa cu timpul a inceput sa apara senzatia de piele care tine(mai spre sfarsit). Lasa pielea foarte fina si curata, iar pe moment vezi o fata luminoasa, cu niste pori diminuati, sau cel putin asa mi-a lasat impresia. Intr-adevar, aceasta imagine nu se mentine prea mult timp, dar nu poti cere imposibilul. All in all, sunt multumita de acest gel si il voi reachizitiona daca altceva nu o sa ma mai satisfaca pe viitor(in prezent, testez Uriage Hyseac- Gel de curatare)

2. Apa termala Iwostin



Am varianta de 50 ml care e pe terminate, dupa o utilizare zilnica de aprox o luna, asa ca sunt multumita de perioada ei de "supravietuire". Eram putin sceptica in ceea ce priveste apa termala, am observat ca multa lume are pareri pro si contra, insa am zis "de ce nu?", incercarea moarte n-are. And you know what? Chiar imi place. Nu pot zice ca are efecte wow, eu una o folosesc dimineata uneori cand sunt prea adormita sa mai dau si cu gel de curatare, sau..ca sa nu imi usuc tenul prea tare spalandu-ma de 3 ori pe zi cu gel, dupa amiaza dupa ce vin de la scoala si ma demachiez, dau un puf si ma simt mult mai curata. Suspectez ca ar fi si de "vina" pentru vindecarea mai rapida a unor urme de la cosuri.Urmatoarea va fi cea de la Uriage(stiu, am o obsesie, mi s-a pus pe pata pe Uriage). Pret 9-11 lei, depinde de farmacie.

3. Bioderma Sebium Hydra


And last, but not least, aceasta crema am achizitionat-o dupa ce am observat ca elmiplant-ul nu prea face fata unui tratament cu Brevoxyl, care imi usca tenul, in principal, barbia-unde aplic cel mai des. Bun, pretul este cam maricel; am cautat peste tot Bioderma sebium Creme, nu stiu care e diferenta dintre cele doua, avand in vedere ca la descrierea celor doua scrie acelasi lucru. In fine, singura diferenta care ma interesa era pretul(diferenta de vreo 10 lei). Aceasta a costat 38 lei. Hidrateaza foarte bine, m-a scapat din prima de pielea uscata si de cojitele inestetice. Nu o recomand unui ten gras pe timp de zi, deoarece are tendinta de a ingrasa si mai tare tenul. Insa e noncomedogenica si potrivita pe timp de noapte, cum dealtfel, o folosesc si eu. Are 40 ml si ma obsedeaza gandul ca s-ar termina repede. Acum ramane sa vedem. O am cam de 2 saptamani, o folosesc zilnic si este nevoie de o cantitate destul de mica pt a acoperi intreaga fata.

Uf, gata! O seara placuta! :)

10 comentarii:

MooNy spunea...

Daca esti din Bucuresti, tot ce inseamna Laboratoarele Bioderma gasesti la aproape juma` de pret la farmacia de la intrarea in Spitalul Colentin (CityPharma). (ex) Daca Atoderm PO Zinc e 50-60 de lei in oras, acolo e 32 de lei.

Aly spunea...

iti multumesc! nu, nu sunt din Bucuresti, dar din octombrie voi fi studenta acolo(sper), iar asta imi va fi de mare ajutor!

Anca Buzea spunea...

Hey!

Acesta e un link catre blogul meu de make-up. contine tutoriale pentru tot felul de machiaje, pentru orice ocazie. Sper sa-ti placa :)

http://ancabuzeamakeup.blogspot.com

Aly spunea...

Multumesc mult! Cu siguranta o sa il vizitez :)

Sim spunea...

Eu am Uriage si e bunicica. Mi se pare mai concentrata in saruri decat alte ape termale, e foarte sarata.

Aly spunea...

Tocmai de aceea o si vreau. Ma gandesc ca poate o sa imi priasca, avand tenul destul de gras. oricum imi iau varianta de 50 ml. tot pe cea de 50 am avut-o de la iwostin si m-a tinut aproximativ o luna. Multumesc pt comentariu, ma umflu in pene sa vad ca lumea chiar citeste blogul acesta :">

Aly spunea...

p.s. te adaug la blogroll, daca nu te superi :)

Iulia spunea...

Eu folosesc apa termala de la Avene si sunt tare multumita de ea!

Dana spunea...

eu tocmai mi-am luat gama iwostin purritin si vroiam sa citesc niste pareri. ce sa zic, abia m-am dat de 3 ori, dar cred ca sunt ok produsele. percizez ca am folosit pana acum, timp de vreo 5 luni, vichy normaderm care m-a saracit dar nu si de cosuri :)) asta e, sper sa fie bine. bafta cu studentia :)

Aly spunea...

Dupa parerea mea, singurele ce nu merita banii sunt gelul pt puncte negre pe care l-am incercat si corectorul. Insa si pe cel din urma il folosesc ca un fdt cand nu am nevoie de acoperire mare. In rest, gelul de spalare e the best, deja imi propun sa iau varianta de 300 ml. Ms mult :D

Trimiteți un comentariu