vineri, 4 iunie 2010

Quote of the day + review

Sa va zic un secret: sunt un soricel de biblioteca. In traducere libera, ador sa citesc :) De cand am fost mica m-au atras cartile; mi-a placut sa invat, niciodata nu am fugit de asta. Primele mele lecturi au fost, bineinteles, cele specifice copilariei, gen Ion Creanga, Hans Christian Andersen, insa seria de carti ce mi-a deschis iremediabil apetitul pentru citit a fost Ciresarii. Apoi lista s-a marit; si cand zic lista, vorbesc serios. De acum 2 ani am inceput sa imi fac un document in care imi notez cartile citite, in cazul ca as vrea sa revad titlurile si ca mai apoi sa ma apuce nostalgia spre a le reciti. Poate ca multi fac asta, dar eu cu timpul mi-am alcatuit o agenda in care imi notez citatele mele preferate. Astazi o sa scriu cateva citate dintr-o carte a unuia dintre autorii mei favoriti: Haruki Murakami.

Kafka pe malul marii Primul citat este cam lung, asa ca daca nu va plac spoilerele, nu cititi va rog.
"Uneori destinul seamana cu o furtuna izolata de nisip care isi schimba cursul neincetat. Iti schimbi ritmul de mers,incercand sa o eviti. Furtuna insa se schimba si ea, potrivindu-si pasul dupa al tau. Schimbi din nou pasul, dar si furtuna face la fel. Acest lucru se repeta la nesfarsit, ca un dans macabru cu ingerul mortii, chiar inainte de ivirea zorilor. De ce? Pentru ca furtuna nu este ceva fara legatura, venit de departe. Tu insuti esti furtuna. E ceva dinlauntrul tau. De aceea, nu ai decat sa te resemnezi si sa pasesti direct in mijlocul ei, sa iti aperi ochii si urechile de nisip si sa o strabati pas cu pas. Acolo nu exista nici soare, nici luna, nici directie, uneori nici macar timp.
E doar nisip alb si fin, facut parca din oase faramate, care danseaza in inaltul cerului.[...] Apoi, desigur, va trebui intr-adevar sa treci prin ea, prin aceasta furtuna puternica de nisip, metafizica, simbolica. Insa oricat de metafizica sau simbolica ar fi, iti va sfasia trupul ca mii de lame ascutite. Multi vor sangera, inclusiv tu. Va curge sange cald si rosu, care iti va pata ambele maini. Va fi sangele tau,dar si al altora. Cand furtuna va inceta, nu vei intelege prea bine cum ai reusit sa scapi cu viata. Nu vei fi sigur nici maca ca a trecut cu adevarat. Insa un lucru iti va fi clar: tu, cel care ai iesit din furtuna, nu mai esti acelasi cu cel care a pasit in ea. Da, asta inseamna furtuna de nisip."

"Prezentul pur este avansul nesimtit al trecutului care inghite viitorul."

"- Tamura, ce se vede pe fereastra?
-Copacii, cerul si norii. Si o pasare pe o creanga.
-O priveliste obisnuita, nu?
-Da.
-Dar daca maine nu ai mai putea sa o vezi, ar deveni foarte speciala si pretioasa, nu?
-Asa cred.
-Vezi vreodata lucrurile din perspectiva asta?
-Da.
-Cand? ma intreaba ea surprinsa.
-Cand iubesc."

Cam atat. O sa mai adaug citate, caci am destule. Si daca tot am ajuns la partea unde recunosc ca I`m a book addict, recunosc deasemenea ca sunt an anime addict as well. Cutii pline cu dvd-uri cu anime-uri, manga si seriale japoneze etc. Just love them :X Anul acesta, din pacate, nu am putut urmari prea multe anime-uri din cauza invatatului, dar la vara ma "revansez".

Bun, si acum trecem la review. M-am gandit destul de mult la produsul caruia ii voi face review caci sunt intr-un continuu proiect 10 pan, nu imi mai iau cremute/cosmetice doar de dragul de a le lua, ci am rabdare sa le termin. Data viitoare cred ca o sa fac o comparatie intre oja de la Kallos si cea de la Avon. Dar astazi voi vorbi despre gelul de dus de la Herbosophy cu ulei de migdale,extract de miere si ulei de masline. In primul rand, miroase duuulceag, a miere si are si o textura asemanatoare acesteia. Pur si simplu, iti vine sa il mananci. Mirosul persista din pacate destul de putin pe piele dupa aceea. Imi place ca nu usuca pielea; eu una uit intentionat sa mai aplic crema de corp dupa aceea, caci nu am nicio senzatie neplacuta. Cei de la Sensiblu se lauda cu o formula fara parabeni, ceea ce este si adevarat. Pretul este cam mare pentru un gel de dus, aprox. 17 ron. Eu una nu as da atat pe ceva ce se consuma repede, deci pentru mine personal, e cam costisitor. Insa am primit cadou 2 si nu ma plang! :)). In concluzie, il recomand cuiva caruia ii plac mirosurile dulci si apetisante si isi doreste o piele hidratata! :)

4 comentarii:

Andreea spunea...

Trebuie musai sa o citesc! Auzisem ca e o carte superba,iar eu ador sa citesc!
Te pup si o zi frumoasa!

Sim spunea...

Masca de par de la Herbosophy e bunicica, iar sampoanele se aseamana cu cele de la Klorane doar ca sunt de 3 ori mai ieftine :)

Aly spunea...

O sa incerc si sampoanele lor, mai ales ca am vazut in perioada asta reduceri :D

Aly spunea...

@Andreea: toate cartile de Haruki Murakami sunt super. Putin ciudatele, dar minunate; are un stil aparte de a scrie.

Trimiteți un comentariu