sâmbătă, 12 iunie 2010

Quote of the day+Leapsa

Aceste citate fac parte dintr-o alta serie de autor,draga mie si anume Mika Waltari.Este un scriitor finlandez datorita caruia am mai invatat si eu istorie; romanele sale trateaza diferite teme din perioade istorice foarte cunoscute, cum ar fi: Renasterea, domnia lui Akhenaten dar si zilele de inceput ale crestinatatii, caderea Constantinopolului... are un fel aparte de a scrie! Daca nu iti place sa te afunzi in date istorice, acesta este scriitorul care te proiecteaza in istorie prin intermediul unor personaje-martor la aceste evenimente importante. Si acum citatele:

"Egipteanul":

"Tot ce s-a scris in toate timpurile s-a scris fie pentru a lingusi zeii, fie pentru a lingusi oamenii. Dupa mine, faraonii sunt si ei oameni. Ei sunt asemenea noua in ura,in frica, in pasiune si in disperare. Chiar daca ii vei aseza de o mie de ori intre zei, tot oameni sunt.Ei au puterea sa isi linsteasca furia si sa-si ascunda frica, dar nu si puterea de a se sustrage pasiunilor si deceptiilor."

Nefertiti: "Oare ce fericire am eu ca obrazul mi-e frumos, daca nimeni altcineva decat vantul de primavara nu mi l-a sarutat?"

"In lumea aceasta nu exista nimic perfect; si marginea fiecarei paini este arsa, si in fiecare fruct se ascunde un vierme, si vinul bun iti poate aduce dureri de cap. Nu exista o judecata pefecta, in interiorul fiecarei dreptati se ascunde o nedreptate; chiar si bunele actiuni pot avea consecinte dezastruoase, chiar si cele mai bune intentii pot duce la moarte."

"Amantii din Bizant"-cartea mea preferata(istoria caderii Constantinopolului imbinata cu o frumoasa poveste de iubire) a acestui autor si unul dintre cele mai frumoase citate:

"Perceperea fiintei lui Dumnezeu nu incape in universul marginit al gandirii umane. Dumnezeu exista. Dar esenta lui Dumnezeu, intentiile Lui, mintea omului nu le poate intelege. Extazul e doar trupesc. Oricine il poate dobandi prin post sau prin exercitii spirituale. Si de-ar lumina trupul acesta muritor ca o torta, tot nu ajuta la nimic. Pentru ca omul este incatusat in lanturile timpului marginit si ale locului destinat.
Despre Dumnezeu nu pot spune 'ce este'. Dar nici nu poti spune 'ce nu este', desi teologia mistica e de alta parere. Cuvintele au limite, sunt imperfecte, la fel si toate celelalte aspecte ce tin de om. Daca il neg pe Dumnezeu, inseamna ca ii accept existenta. Acesta e golul de care-i plina inima mea."

"Si mai neputincioase sunt numerele. Ele sunt coloana vertebrala a gandirii despuiate de orice personalitate. Dar nici ele nu pot exprima altceva in afara de relatia marginitului cu marginitul. Nemarginitul si vesnicia nu se pot exprima prin numere. Nimeni nu este in stare sa construiasca numerele adevarului lui Dumnezeu. Jocul gandirii este alcatuit din combinatii ale numerelor care substituie cuvintele. Rezultatul poate fi uimitor in misterioasa lui complexitate, dar atat de cautatul spirit se sustrage regulilor jocului."

"Ma voi reintoarce, ma voi reintoarce inca o data in lanturile lumii marginite si alte timpului efemer. Ca sa te regasesc. Vor fi si alti oameni, care vor purta alte nume, vor fi si alte popoare, dar dintre ruinele zidurilor ma vor privi ochii tai, flori de catifea ruginie. Cand te vei reintoarce, cine stie in ce timp, cine stie printre care oameni, atinge pulberea cu mainile tale! Dincolo de timp, mangaie-mi chipul risipit in pulbere!"

Le ador :) Scuzati postul lung, caci mai urmeaza o leapsa, si anume: Serialele mele preferate. Multumesc mult Somonicai pentru aceasta leapsa. Aici pot include, din start, toate anime-urile pe care le-am vazut(sunt multe si poate o sa ma ocup alta data de un post referitor la ele).

1.Friends- clasic sau nu, este serialul perfect: haios, cu povesti de iubire dragute si cu personaje foarte-foarte simpatice. Imposibil sa nu indragesti nici un actor din serialul acesta.

2. Pe acelasi loc as clasa Grey's Anatomy si House MD. Nu prea le am cu medicina/termenii asociati, dar oh God, the thrill, the excitement! Merita.

3.How I met your mother. It's legen...wait for it...dary! Imposibil sa nu iti ramana in minte replicile lui Barney, desi uneori as vrea sa smack his face pt ingamfarea lui; but hey, it's Barney. Ah si ador relatia lui Lilly cu Marsh-m-al-low. Marshall e sweet :)

4. The Nanny. Cum poti sa nu o adori? Sau pe Niles? Omul acela e fenomenal, eram pe jos de ras cred ca la fiecare episod. Un serial nemaipomenit, de care nu m-as plictisi niciodata. Si acum imi canta in minte: She was working in a bridal shop in Flushing,Queens, till her boyfriend kicked her out in one of those crushing scenes...bla-bla(aici canta prea repede to keep up)... the flashy girl from Flushing, the nanny named Fran. Ta-na!


Nu ma laud cu o lista impresionanta de seriale, insa ce ar mai fi de mentionat: Sex and the city, Joey, Desperate Housewives, Prince of Bel Air(altul la care razi cu lacrimi).

Persoane nominalizate: Moony,Andreea,Shopperitza(btw, sa stii ca incerc sa iti las un comentariu, insa nu stiu ce are de nu apare casuta in care scrii) caci restul mi-au fost "furate" :))

5 comentarii:

Sim spunea...

Cum am putut sa uit de Sex and the city? Si Nanny imi placea mult.

Anonim spunea...

Se misca foarte greu bloguletul cu noua tema :(

Aly spunea...

Am schimbat-o;sper sa mearga mai usor cu asta :)

Anonim spunea...

perfect :)

Andreea spunea...

Eu nu am uitat de leapsa de la tine,dar o sa o onorez zilele astea :)

Trimiteți un comentariu