miercuri, 16 iunie 2010

Uleiul de ricin

Sunt sigura ca multe dintre voi au auzit despre beneficiile uleiului de ricin. Recunosc ca m-am documentat putin mai mult pe net inainte de a scrie acest articol si astfel am aflat ca uleiul de ricin este bogat in antioxidanti, fiind deasemenea si un puternic emolient. Insa o sa va povestesc experienta mea cu acest ulei. Eu una am auzit despre proprietatile lui in ceea ce priveste regenerarea genelor(alungirea si indesirea lor),intarirea unghiilor, dar si a regenerarii firului de par uscat. Ulterior am aflat ca este bun si pentru pielea ingrosata, adica bataturi.Pe mine mai mult m-a interesat partea cu genele.Imi pare rau ca nu am before and after pictures, insa nu m-am gandit ca o sa imi incep un blog. Nu am gene scurte sau lipsite de volum, insa eu am vrut mai muuuult, cred ca pana la punctul unde mi le si innegreste si nu mai trebuie sa le dau cu rimel. Oh well, am fost, l-am cumparat si in aceeasi seara, am scurtat viata unui rimel Oriflame caci era cam vechi si i-am furat periuta. Aici puteti vedea uleiul si periuta terorizata:


In prospect scria ca, in cazul genelor,rezultatele se vad cam dupa o luna. In cazul meu, acestea s-au facut observate in aproximativ o saptamana-doua, in conditiile in care in fiecare seara ma dadeam cu el cu ajutorul acelei periute. Este cam lipicios,am "cochetat" cu o senzatie ciudata, dar m-am obisnuit cu timpul. Eu mi-am bagat ulei si in ochi din greseala si pe cuvant de onoare ca nu m-a usturat, am avut parte doar de privire incetosata. Dupa aproximativ, hai sa zicem, 2-3 saptamani m-am trezit cu niste gene lungi,curbate, parca si putin innegrite. Nu mai zic ca primul lucru care se observa este indesirea lor. Dar, evident, cu timpul lenea si-a spus cuvantul si am incetat folosirea lui. Cu toate acestea, ma mai dau din cand in cand spre a le "intretine". Chiar daca nu il mai folosesc, efectele nu pot sa zic ca au disparut. Intr-adevar, parca nu mai sunt asa curbate, dar au ramas la fel de dese si lungi.

Dupa ce m-am plictisit de datul cu ulei de ricin pe gene, am observat ca pe talpa am pielea putin ingrosata intr-un punct, pe partea din exterior a talpii. Nu pot sa zic ca era o batatura in adevaratul sens al cuvantului, poate doar una in faza incipienta. Sper ca ati observat ca folosesc timpul trecut :). Ei bine, m-am dat frumusel cu ulei de ricin acolo, dupa ce am pilit bine cu piatra ponce, apoi mi-am pus soseste groase de bumbac si l-am lasat sa actioneze. Dupa o saptamana or so, s-au vazut rezultatele: o piele fina si doar o amintire a acelei "mini-bataturi". Evident ca nu pot sa ma tin nici de asta, asa ca am incetat :))

Urmatorul pas a fost sa il folosesc intr-o masca pentru par, intrucat varfurile nu le tunsesem de ceva timp si erau uscate. Mi se parea cam ciudat sa il folosesc din cauza consistentei lui foarte groase; m-am gandit ca o sa fie lipicios. Si nu m-am inselat. Am stat eu frumusel cu el in cap jumatate de ora, dupa care m-am clatit. Tot lipicios. Si m-am clatit. Efectiv, nu mai scapam de el! Am zis ca nu mai pun asa ceva in cap, din moment ce nu a facut nici mare lucru. Inteleg ca rezultatul se vede in timp, dar macar pe moment ar fi fost ok sa imi simt parul neted si "hranit". Concluzia: am revenit la mult-iubitele masti Kallos.

All in all, mi se pare o achizitie foarte buna la 5-6 lei pentru ceea ce promite, dar si face.

9 comentarii:

MooNy spunea...

Incearca sa pui si la baza genelor cu o pensula subtire. Ajuta la crestere, stimularea cresterii firului de par se face de la radacina.
Si eu sunt cam lenoasa in ceea ce priveste aplicarea uleiului :(

Aly spunea...

Atunci cand dau cu periuta, dau de la baza. Insa acum sunt multumita de lungimea lor si de cat de dese sunt, asa ca il folosesc pentru intretinere :)

Andreea spunea...

eu folosesc uleiul de ricin pentru par,amestecat cu petrol.Ma rog e o solutie din farmacie.Deci trebuie sa incerc si eu pentru gene!!! Chiar le curbeaza?! Ar fi super sa mi intample si mie asta. Pupici :*

Aly spunea...

Da Andreea; nu iti imagina acum ca le curbeaza extraordinar, insa probabil ca si din cauza ca le lungeste, le confera si aceasta curbura. Nu stiu ce sa zic, mie una asa mi s-a parut :D

Andreea spunea...

hey, de unde ai cumparat uleiul?

Aly spunea...

Buna; well, eu l-am cumparat dintr-un magazin naturist din real(galati). Sunt sigura ca se gaseste in orice Plafar :D

Oana Roxana spunea...

Credeam ca e mai scump. Am auzit ca e bun,dar n-am vazut la nimeni efectele.Totusi,rau n-are cum sa-ti faca.Cel putin nu pagube mai mari decat creeaza rimelul.Asadar,am incredere in spusele tale si urmatoarea achizitie va fi uleiul de ricin. :)

Aly spunea...

Pentru a se vedea efectele ca lumea, trebuie sa te tii de el macar timp de 2-3 luni :D

Anonim spunea...

si eu am auzit de ulei dar nu eram convinsa , dar acuma ma gandesc sa incerc :D
si in plus am mai auzit ca e bun pt alunite (adica sa scapi de ele ) pt ca eu am o alunita mai "iesita din relief" care ma incomodeaza desi arata sexy ca e intre sani..

Trimiteți un comentariu